1pxNasze marki

LAWENDA Z NUTĄ RÓŻY DAMASCEŃSKIEJ - OLEJEK ETERYCZNY

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 58,00 zł 58.00
ilość szt.

towar niedostępny

1px dodaj do przechowalni
Ocena: 1px 1px 1px 1px 1px 0
Producent: DECODO
Kod produktu: 60C7-85579

1px Opis

Unikalna kompozycja DECODO łącząca niezwykle działanie lawendy z energią róży- jednego z najbardziej cennych olejków na świecie!
Lawenda – nazwa rośliny pochodzi od łacińskiego słowa lavare – kąpać się ponieważ w starożytności kwiaty lawendy były używane przez Greków i Rzymian do aromatyzowania wody do kąpieli. Lista właściwości olejku lawendowego jest bardzo długa, ten olejek musi znaleźć się w każdym domu.
Właściwości tonizujące i nasenne są szeroko znane, aczkolwiek spektrum działania lawendy jest o wiele bogatsze!
Kąpiel, masaż lub dyfuzja pobudza układ immunologiczny, pomaga przy przeziębieniach, zapaleniu migdałków, działa przeciwbólowo przy reumatyzmie, migrenie, zapaleniu ucha.
Wspomaga także przy bólach menstruacyjnych dodatkowo zmniejszając nieregularność cyklu. Obniża ciśnienie krwi i zapobiega gromadzeniu się płynów w organizmie.
Olejek lawendowy ma także szerokie zastosowanie antyseptyczne jest bardzo pomocny przy zadrapaniach, otarciach, skaleczeniach, ukąszeniach owadów, poparzeniach, wypryskach.
Róża to symbol piękna, a jednocześnie uniwersalne źródło bezcennych preparatów leczniczych. Ceniono ją w starożytności – należy bowiem do najstarszych roślin ozdobnych, leczniczych i olejkodajnych. Jednak historia olejku nie sięga starożytności – ponieważ nie był wtedy znany w czystej postaci. Pierwsza informacja o olejku różanym otrzymanym metodą destylacji parą pochodzi z kalendarza Harib z 961 roku… inne źródła podają, że czysty olejek pojawił się w XVII wieku… Olejek z róży damasceńskiej jest najcenniejszym olejkiem eterycznym w naszej ofercie. Pochodzi ze słynnej doliny róż w Bułgarii. Uznawany jest za najlepszy jakościowo na świecie. Jedna kropla olejku różanego to około 200 kwiatów róży!

INCI: Lavandula Angustifolia Oil, Rosa Damascena Flower Oil

Inhalacje: 10-15 kropli do banksii, 3-5 na zawieszkę, 3-5 do inhalatora kieszonkowego lub do 3-5 dyfuzora ultradźwiękowego.
Kąpiele: 10-15 kropli na wannę wody, nie mieszać ze środkami myjącymi, minimalny czas kąpieli 15 minut.
Masaż: wyłącznie rozcieńczony w roślinnym oleju bazowym, maksymalnie 5 kropli na 10ml (łyżka stołowa) oleju bazowego.
Każde inne – od polecanego przez nas – użycie olejków eterycznych wymaga konsultacji z lekarzem lub z dyplomowanym aromaterapeutą!

Metoda pozyskiwania: destylacja z parą wodną kwiatów i łodyg, róża damasceńska – destylacja z parą wodną płatków, zgodnie z normą ISO 9235;
Kraj pochodzenia: lawenda – Francja; róża damasceńska – Bułgaria;
Opis zapachu: świeży, kwiatowo-ziołowy z zieloną nutą wzmocniony i uzupełniony pięknym różanym tłem;
Rodzina zapachów: kwiatowe;
Nuta: środkowa;
Konsystencja i kolor: lawenda: bezbarwna lub jasnożółta ciecz; róża damasceńska – substancja półstała ciemnobrunatna;
Przechowywanie: należy go przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu;
Czas przechowywania: 12 miesięcy od chwili otwarcia.

Szklana buteleczka 10ml.

1px Opinie o produkcie (0)

1pxKoszyk
1px

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

  • slider box-1
  • slider box-2
  • slider box-3
  • slider box-4
  • slider box-5
  • slider box-6
  • slider box-7
  • slider box-8
  • slider box-9

    BIOUP

     

1pxdo góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl